Over ons bij Café Restaurant De Wildzang in Ommen

Alex en Melanie op slag verliefd op De Wildzang in Ommen

Vijf uur geweest? Fotograaf Ruud Ploeg en redacteur Jeroen Kuiper houden wel van een borrel en gaan na werktijd op bezoek bij gelijkgestemde ondernemers. Ditmaal bij Alex en Melanie Huits van café/restaurant De Wildzang in Ommen.

Het is een graad of dertig en stralend zomerweer als we De Wildzang bezoeken. Ideaal weer voor een lekkere verkoeling, zoals een glas wijn. Dat is precies het idee dat meerdere toeristen en recreanten ook hebben, zo vlakbij het station van Ommen. Het terras zit lekker vol, terwijl er ook binnen volop mensen zitten te eten. Het doet Alex en Melanie Huits uit Hattemerbroek goed. Het jonge echtpaar is sinds 27 februari 2018 de trotse eigenaar van De Wildzang. 

  •   Internet

    De plek is een begrip in Ommen en wijde omgeving. Hennie en Jannes Kuik zijn De Wildzang in de jaren tachtig begonnen, nadat het Chinese restaurant dat er in zat het niet had gered. De Wildzang is na de start uitgegroeid tot startplek om het buitengebied van Ommen te bezichtigen. Voor een potje klootschieten of een heerlijke fietstocht bijvoorbeeld. De familie Kuik is qua leeftijd echter de pensioenleeftijd genaderd en opvolging binnen de familie zat er niet in. Door toeval is het pand vervolgens in handen gekomen van Alex en Melanie. “Wij hebben op internet zitten zoeken naar een pannenkoekenrestaurant en toen kwam dit voorbij”, vertellen ze over het pand uit 1908. “We waren op slag verliefd.” De Wildzang werd gebouwd in een compleet andere tijd, toen er pas net een station in Ommen was. Die romantiek betovert het jonge horecakoppel uit Hattemerbroek.

    De twee hebben veel horeca-ervaring. Vijf jaar hebben ze samen lunchroom ’t Stekje in Wilp (bij Tuinland) gerund. Eind vorig jaar kwam het moment dat het tijd was voor een volgende stap. Gastheer Alex: “We zijn echte horecamensen. Ik vind niets leukers dan mensen een fijne avond bezorgen.” Voor Melanie draait het om koken. “Dat is mijn ding. Ik houd er van om te experimenteren. We werken veel met streekproducten, zoals asperges.” 

  •   Schnitzels en garnering

    De regelmatig terugkerende gasten hoeven niet bang te zijn dat De Wildzang een pannenkoekenrestaurant wordt. Alex en Melanie gaan het concept niet radicaal veranderen. Zo blijven de schnitzels en de zes bakken met garnering verdwijnen ook niet. Wel is er al het nodige vernieuwd, zoals de vloer, de meubels en de bedrading van het pand. Na het seizoen wordt onder meer nog het terras aangepakt. Ook moet het straks mogelijk worden om 70 man aan tafel te hebben. “Wat zo leuk is, mensen hebben het gevoel alsof ze thuis in de woonkamer zitten. Dat huiselijke sfeertje willen we behouden.”

    Volgens Alex moeten de kernwaarden van De Wildzang voorop blijven staan: goed gastheerschap, goed eten en dat voor een eerlijke prijs. “We willen meer inzetten op lunch en diner.” Wat leuk is: Jannes Kuik is nog altijd verbonden aan De Wildzang. “Als we het door drukte niet kunnen bemannen, hoef ik maar te bellen en hij is er. Echt heel leuk dat de verkoop zo soepel is gegaan en hij nog altijd aan ons verbonden is”, vertelt jannes. Kuiken, die ook nog de stadsdichter van Ommen is, kan zo van dichtbij meemaken hoe ‘zijn kindje’ klaargemaakt wordt voor de toekomst. Alex en Melanie wonen inmiddels met hun tien maanden oude dochter boven de zaak, al hebben ze hun woning in Hattemerbroek ook aangehouden. “Ideaal om daar te zijn als we eens een dagje vrij zijn.”

 

Contact

De Wildzang
Stationsweg 31
7731AX Ommen

0529 45 20 45

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.